Over Academie Verbist

Op 1 januari 1962 werd Academie Verbist opgericht door Henri Verbist omdat hij komaf wou maken met de klassieke kappersopleiding.

Die klassieke kappersopleiding hield in dat het aantal praktijkuren tot een minimum beperkt werden. Er werd evenmin voor modellen gezorgd en van klantencontact was geen sprake. Als je dan met leercontract of stagecontract bij een patroonkapper begon, werden je ambitie, motivatie en geduld zwaar op de proef gesteld. Je kon ondertussen wel koffiezetten als de beste :).

Henri Verbist verbrak het taboe en richtte een praktijkgerichte opleiding op, immers praktijkervaring maakt wel degelijk het verschil!

Deze praktijkgerichte opleiding bestond en bestaat nog steeds uit een allround kappersopleiding, met focus op - u raadt het al - praktijk, uiteraard met theoretische achtergrond waar nodig. De leerlingen werken op modellen/klanten onder begeleiding ipv op de klassieke poppenhoofden. Dit bevordert niet alleen de motivatie, maar ook vaardigheden zoals communicatie en klantvriendelijkheid. De Academie zorgt uiteraard zelf voor deze modellen/klanten.

Dit alles heeft tot doel de leerlingen bedrijfsklaar te maken en een hoge kwaliteit van kapsels te kunnen leveren op een aanvaardbaar tempo.
Deze manier van werken blijkt al jaren een succesformule, dit blijkt ondermeer uit de wachtlijsten van zowel kandidaat-studenten om les te volgen als kappers die uitsluitend met onze afgestudeerden willen werken.
Het zal u dan ook niet verbazen dat we alle nieuwe trends en technieken op de voet volgen, dit uiteraard zonder de basis uit het oog te verliezen!

Academie Verbist is lid van verschillende vakverenigingen zoals Intercoiffure,UBK, Fondation Guillaume etc. De Academie kreeg al snel de kans om mee te doen aan nationale en internationale wedstrijden en kaapt tot op de dag van vandaag vele prijzen weg, waardoor de Academie internationale faam heeft verworven. Ondertussen zet Isis Verbist het levenswerk van haar ouders met veel passie verder.